Trein Duitsland: de mooiste treinroutes door Duitsland

Als er één iets is dat Duitsers goed kunnen, dan is het wel hun zaakjes netjes regelen. Dat geldt ook voor het openbaar vervoer. Duitsland beschikt over een fantastisch spoornetwerk dat je naar alle uithoeken kan brengen. Ondanks dat het ons buurland is, heeft Duitsland voor de meeste mensen nog heel wat verrassingen in petto. Je bent wellicht bekend met grote, populaire steden als Berlijn, München en Hamburg. Met de trein ben je daar zo en zonder enkele moeite reis je door naar andere prachtige steden of maak je een tocht door prachtige natuur. Laat je ook verrassen en lees onze tips voor de mooiste treinreizen door Duitsland.

Bezoek deze fantastische Duitse steden

Het kan natuurlijk niet anders: Berlijn is een absolute aanrader. De Duitse hoofdstad heeft een unieke, zeer ongedwongen sfeer. Of je nu komt om te genieten van de horeca, om cultuur te snuiven of te stappen: Berlijn heeft het allemaal. Een treinrit naar Berlijn hoeft je helemaal niet veel te kosten en ook het verblijf is verrassend betaalbaar voor zo’n wereldstad. Qua architectuur is Hamburg een absolute must see. Hamburg heeft één van de grootste havens van Europa en een schat aan cultuur. In iets meer dan vijf uur brengt de trein je naar Hamburg en daarmee is deze stad uitstekend geschikt voor een weekendverblijf. Bremen is wellicht wel Duitslands meest onderschatte stad. Met een centrum dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat en talloze bierbrouwerijen kun je in Bremen blijven genieten. Vergeet zeker je fototoestel niet. Vanuit Amsterdam ben je met de trein in iets meer dan vier uurtjes in Bremen. Stuttgart komt wellicht niet direct bij iedereen op, maar voor de autoliefhebber is dit een Walhalla, met musea van Porsche en Mercedes-Benz. Daarbij is Stuttgart wellicht wel dé wijnstad van Duitsland, dus reden te meer om de trein te pakken en deze stad te gaan verkennen.

Wie met de trein door Duitsland reist, moet ook zeker een bezoek brengen aan historische stadjes als wellness-paradijs Baden-Baden, de prachtige kunst- en natuurstad Heidelberg, Alpenparel Mittenwald of de stokoude maar charmante Hanzenstad Quedlinburg. Plan je reis bijvoorbeeld met Interrail en ontdekt wat voor prachtigs je allemaal kunt zien.

Genieten van de natuur tijdens je rondreis

Duitsland beschikt over prachtige natuur. Het is zeker aan te raden om de tijd te nemen om per trein door het land te reizen. Wie een grote rondreis maakt, zal niet alleen langs prachtige steden komen, maar ook kunnen genieten van indrukwekkende bossen, fraaie vergezichten en – zeker in het zuiden – machtige bergpartijen. Geniet aan boord in alle comfort van een hapje en een drankje terwijl je van bestemming naar bestemming reist. De reis zal nimmer saai zijn.

Waar je ook naartoe wilt: treinreizen boeken in Duitsland is zeer eenvoudig. Voor stedentrips of kortere retours kun je bijvoorbeeld eenvoudig bij NS International terecht. Wil je een langere reis maken, plan deze dan op Interrail: hier kun je precies aangeven waar je naartoe wilt en hoe lang je ergens wilt verblijven. Alle grote steden bieden meer dan voldoende accommodatie, maar vooral ook in de kleinere plaatsjes kun je genieten van authenticiteit en de beroemde Duitse Gründlichkeit. Dankzij de prima infrastructuur van de Duitse spoorwegen moet je elke reis die je in gedachten hebt zonder problemen kunnen boeken.