Trein Frankrijk: la douce France is nog mooier per trein

Frankrijk is van oudsher de populairste vakantiebestemming onder Nederlanders en dat is begrijpelijk, gezien al het moois dat het land te bieden heeft. Er is echter een nog veel mooiere en zonder twijfel meer relaxte manier om Frankrijk te ontdekken dan via de drukke Franse snelwegen. Stap in de trein en ontdek plekken die je anders nooit zou zien. Ben je op zoek naar een prachtige treinreis door Frankrijk, lees dan vooral onze tips.

Hop van stad naar stad met de trein

Frankrijk is zonder twijfel één van de beste landen om per trein doorheen te reizen. Het land heeft namelijk veel steden die absoluut de moeite waard zijn om te zien en per trein kun je deze allemaal zeer eenvoudig bezoeken. Neem bijvoorbeeld de route Parijs – Bordeaux – Marseille – Cannes – Nice – Monaco – Valence – Lyon – Versailles – Parijs. Met deze tocht reis je het hele land door en zie je alles wat Frankrijk te bieden heeft: van romantiek tot architectuur, geschiedenis en cultuur, shoppen en het luxe kustleven. Je kunt dagen, zelfs weken met de trein door Frankrijk touren zonder je een moment te hoeven vervelen. Websites als Interrail bieden je de mogelijkheid om een complete reis uit te stippelen. Je kunt zelf plannen welke plekken je aan wilt doen en in welke volgorde. Ook heb je de mogelijkheid om aan te geven hoe lang je per plek wilt verblijven. Zelfs verstokte Francofielen zullen met een reis als deze nog nieuwe plekken ontdekken en Frankrijk weer van een hele andere kant leren kennen.

Een prachtige wijnreis per trein

Languedoc Rousillon, Bordeaux, Bergerac, Bourgogne, Loire, Provence…. Wat hebben deze streken met elkaar gemeen? Wijn. Voor de echte levensgenieter is er weinig zo heerlijk als het maken van een mooie wijnreis door het belangrijkste wijnland ter wereld. De trein is hiervoor het vervoermiddel bij uitstek. Je kunt naar hartenlust proeven en genieten van de wijnen zonder je zorgen te hoeven maken over hoe je van a naar b komt: de trein vervoert je in alle comfort en veiligheid naar de plekken die je wilt bezoeken.

Veelzijdig Frankrijk biedt passende reizen voor iedereen

Frankrijk is een ontzettend veelzijdig land dat mogelijkheden biedt voor iedereen. Of je nu alleen reist, met een partner, vrienden of het hele gezin: je kunt letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Snelle treinverbindingen naar Parijs maken een weekend- of zelfs een dagtrip zeer toegankelijk, maar je reist net zo eenvoudig naar een andere bruisende stad of de kust.

Vlak over de Belgische grens vind je de stad Lille, die beroemdheid geniet vanwege zijn grote brocantemarkt. Je kunt er heen met de auto of per bus, maar met de trein is vele malen sneller, comfortabeler en als je slim boekt (bijvoorbeeld met NS International) vaak ook goedkoper.

De prachtige steden en beroemde wijnstreken zijn natuurlijk bij vrijwel iedereen bekend, maar het binnenland van Frankrijk heeft een hoop verrassingen in petto. Frankrijk is een prachtig land om met de trein doorheen te touren. De fraaie natuur verschaft je continu een prachtig uitzicht. Je kunt dit koppelen aan boeiende thematiek: stel een reis samen die je de mooiste kastelen van het land laat zien, of bezoek bijvoorbeeld de beroemde circuits Paul Ricard, Magny Cours, Circuit de la Sarthe (Le Mans) en het semi-permanente stratencircuit van Monaco. Waar je ook naar op zoek bent: stippel je route uit, boek je treinreis met Interrail en geniet van Frankrijk als nooit tevoren.