Trein Spanje: met de trein Spanje verkennen doe je zo

Spanje is heerlijk: een relaxte cultuur, gastvrije mensen, fantastische keuken en prachtig weer. Spanje is altijd een goede keuze: of je nu een weekendje op een stedentrip gaat of er enkele weken gaat genieten. Spanje is echter zoveel meer dan Barcelona of de Costa del Sol alleen. Spanje is een heerlijk land om in rond te reizen en de beste manier om dat te doen is per trein. Hierbij geven wij je enkele tips voor prachtige treinreizen door Spanje.

Treinreizen door Spanje is zeer eenvoudig

Met de trein naar Spanje is bijzonder goed te doen. Vanuit Amsterdam zit je in iets meer dan 11 uur in hartje Barcelona. Probeer dat maar eens met de auto…. En dat zonder stress en files. Bovendien is het een mooie reis door België en Frankrijk. Met de trein naar Spanje is dus leuk, maar met de trein door Spanje zelf heen reizen, is nog veel leuker.

Heb jij interesse om met de trein door Spanje te touren, dan vormt Interrail een goed startpunt. Interrail werkt samen met alle grote Europese treinvervoerders en dus kun je via deze site jouw hele trip door Spanje uitstippelen. Je kunt opgeven welke steden en plekken je wilt zien, hoe lang je daar wilt blijven en de site geeft je alle opties en de beste prijzen zodat je onbezorgd rond kunt reizen. Heb je nog geen vast traject in gedachten, dan zijn er ook tickets beschikbaar waarmee je gedurende een bepaalde tijd onbeperkt kunt reizen.

De hotspots en must sees wanneer je met de trein door Spanje reist

Het ene land is eenvoudiger te bereizen dan het andere. Als je met de trein naar Spanje gaat, dan heb je het geluk dat diverse steden die absoluut het bezoeken waard zijn met elkaar verbonden zijn via het spoor. Twee fantastische trajecten die je eenvoudig af kunt leggen zijn Barcelona – Madrid – Sevilla en Barcelona – Valencia – Granada – Malaga.

Barcelona behoeft waarschijnlijk geen introductie. Het is één van de gezelligste en mooiste steden van Europa. Prachtige bouwwerken en iconische locaties (denk aan La Sagrada Familia en Parc Guell) worden afgewisseld met heerlijke terrasjes en natuurlijk de winkels op La Rambla. Madrid is minstens net zo’n fijne winkelstad en Sevilla is een perfecte plek voor de levensgenieter: hier in Andalusië is het vaak heerlijk warm en bovendien is Sevilla één van de belangrijkste culturele steden van Spanje. Valencia is van een ongekende schoonheid (vooral het gebied rondom de voormalige rivier die dwars door de stad loopt, is prachtig). Het Alhambra (een historisch paleis) in Granada is een absolute must en Malaga is één van de aangenaamste kuststeden die je zult vinden.

Wat er nog meer valt te zien met de trein

Wat belangrijk en leuk is om te weten: treinreizen in Spanje is met regionale treinen een stuk voordeliger dan in Nederland. Desondanks kun je in Spanje tussen grote steden ook met moderne verbindingen en snelle treinen reizen, maar als je de tijd hebt, is het leuk om ritten te maken met de goedkopere lokale treinen die onderweg stoppen in allerlei leuke stadjes en dorpjes.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk op het Spaanse spoor: van oude boemeltreintjes tussen bergdorpjes tot de ultiem luxe Transcantábrico (een vijfsterren reis naar o.a. Santiago de Compostela). Spanje kent zeer veel thematische treinreizen. Het is daarom leuk om de tijd uit te trekken om enkele dagen in het binnenland te verblijven en je daar te laten verrassen door leuke treinreizen die je bijvoorbeeld meenemen over het platteland, je langs hoogtepunten uit de Middeleeuwen brengen of je zelfs vervoeren in de stijl van Don Quichot. Onze tip: gebruik Interrail om je reis te plannen en ervaar de mogelijkheden.